06 juli 2012

Live shark feed

Discovery Channel en Georgia Aquarium komen op 12 augustus met Shark Cam, een livestream vanuit het grootste aquarium van de wereld. Via Ustream zullen ze twee keer per dag updates geven vanuit het aquarium, maar ook zullen zij elke dag gesprekken hebben met een onderwaterexpert op het gebied van haaien. Dit is niet de eerste keer dat Discovery Channel met een 'haaienspecial' komt. Ook met Kerstmis is er regelmatig een Shark Week.




Live streaming by Ustream

Shark Cam viert de vijfentwintigste verjaardag van Shark Week. Om dit goed te vieren, is het de bedoeling dat er via de livestream een realistische belevenis ontstaat van het Georga Aquarium in Atlanda. De Shark Week begint dus op 12 augustus en zal duren tot 16 augustus, maar dat wil niet zeggen dat liefhebbers de weken ervoor tekort zullen komen. Shark Cam zal in juli en augustus elke dag van 06:00 tot 23:00 te zien zijn.
De gebruiker heeft zelf de controle over de Shark Cam. Door de video te slepen en te verschuiven is het mogelijk om de point-of-view te veranderen. Het is een 360° camera (ontwikkeld door Immersive Media) waarmee de gebruiker zijn uiterste best kan doen om een haai te spotten. Ook is er een tweede camera aanwezig waarmee verbonden kan worden vanuit een andere hoek. Vanaf augustus komt hier dus ook nog een live feed bij en ook gesprekken met een onderwaterexpert. 

Geen opmerkingen: